ЕПСКИ ЈУНАЦИ У СТРИПУ

  • ПЧЕЛИЧИНА едиција ЕПСКИ ЈУНАЦИ У СТРИПУ настала је по мотивима српских народних епских песама.

Иако сценарио стрипова није увек дословно веран оригиналу, задржани су основни мотиви, а главни јунаци су носиоци радње и у овим стрип-адаптацијама.

У оквиру овог обимног и комплексног пројекта ПЧЕЛИЦА је до сада објавила три наслова: МАРКО КРАЉЕВИЋ И ВИЛА, ЉУБА ХАЈДУК ВУКОСАВА и МАЛИ РАДОЈИЦА, а у припреми је и четврти наслов МИЛОШ ОБИЛИЋ.

Након почетних позитивних реакција на овај облик популаризације стрип-културе и националне традиције, како од стране критичара и медија, тако и од стране читалаца, ПЧЕЛИЦА наставља припремање нових стрип-адаптација.

Читав посао је поверен двојици врсних познавалаца стрипа: Слободану Станишићу као сценаристи и Мијату Мијатовићу као илустратору, тако да нас ускоро очекују нови стрипови са добро познатим авантурама епских јунака.

Цена појединачног издања је 890 динара, а за куповину у књижари Пчелица, за поручивање путем Пчеличиног сајта www.pcelica.rs, позивом на број ☎️ 032/354-010 или путем друштвених мрежа 📡, цена са 15% попуста је 756.50 динара.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар