У СУСРЕТ 150. ГОДИШЊИЦИ НЕВЕСИЊСКЕ ПУШКЕ – Ускоро серијал прича Бора Граховца само на СХ

Oве године на Велику Госпојину навршило се 150 година од сабора у невесињском Биограду на коме је донесена одлука о дизању устанка у Херцеговини.
О значају Невесињске пушке своју ријеч рећи ће историчари, док писци и пјесници имају слободу да на свој начин обраде ову тему.

Портал Слободна Херцеговина има велику част да поводом овог значајног јубилеја ускоро објави серијал текстова из пера нашег гласовитог писца Бора Граховца.

Ријеч је о одломцима из ауторовог романа „Лукавачки кланац“ који су преточени у  шеснаест кратких прича. Граховцу је за роман  „Лукавачки кланац“ 2014. године додијељена „Златна сова“, једна од најзначајнијих књижевних награда која се додјељује у Републици Српској.

Боро Граховац је раније већ објавио серијал текстова на порталу Слободна Херцеговина под називом „Приче из каменог гнијезда“ које се могу пронаћи на овом линку. 

 

 

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар