БЕОГРАД, 2. ОКТОБАР 2021. ГОДИНЕ: Туристичка тура – 100 ГОДИНА МЕДИЦИНСКОГ ФАКУЛТЕТА У БЕОГРАДУ

Удружење туристичких водича Србије, поводом Дана европске баштине 2021. године у Београду, уврстило је и једну историјско-медицинску туру као изузетно важну за целокупно српско друштво, државу и медицину – 100 година Медицинског факултета у Београду – подсетник на велики јубилеј оснивања најстаријег српског медицинског факултета као дела културног наслеђа Србије и Европе.
Како је започело оснивање српске катедре за медицинске науке у Београду, ко је одржао прво предавање из Медицинске анатомије, одакле су црпљене идеје за уређење наставе и медицинских установа…
Ко су били велики лекари који су установили институте и клинике Медицинског факултета у Београду као наше најстарије и најугледније медицинске установе, а из које су установљени и сви други медицински факултети у Србији, али и први у Северној Македонији, Црној Гори, Босни и Херцеговини.
  • 02. октобра 2021. – субота у 11 часова,
  • Клинички центар Србије, испред Института за анатомију Медицинског факултета у Београду (улица др Суботића Старијег 4)

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар