Владика Григорије: Достојанство РС мјери се и њеним односом према ратним ветеранима

  • Владика захумско-херцеговачки и приморски Григорије разговарао је јуче са ратним ветеранима из Невесиња. Јавну трибину која је одржана у порти Саборног храма иницирало је Удружење које окупља ову популацију.

Предсједник Извршног одбора Ратних ветерана Невесиња Бранко Зечевић рекао је да демобилисани борци данас живе веома тешко, заборављени од свих.
-Ми тражимо да нам се врати наше достојанство, а то се може постићи једино праведнијом расподјелом постојећих средстава људима који су се истински борили за Републику Српску, кроз запошљавање, самозапошљавање и нову категоризацију – истакао је Зечевић.
Он је додао да ветерани од политичара и представника власти траже више солидарности и слуха за ову категорију становништва.
Потпредсједник Ратних ветерана РС Драган Савић, који је такође присуствовао састанку, рекао је да ратни ветерани заслужују бољи статус у друштву, а један од начина да то постигну је измјена Закона о правима бораца, ратних војних инвалида и породица погинулих бораца одбрамбено-отаџбинског рата РС.
Владика Григорије је рекао да се слаже са захтјевима ветерана поручивши им да се, прије свега, требају борити за своје достојанство, што је посебно важно због генерација које су рођене након рата.
– Достојанство Републике Српске мјери се и њеним односом према ратним ветеранима – истакао је владика Григорије.
Владика је савјетовао ветеранима да добро формулишу своје захтјеве и одаберу праве људе који ће знати да то изразе. Препоручио им је да осмисле неке мале пројекте на локалном нивоу и да конкретним примјерима покажу да могу да промјене своју стварност.
– Борићемо се практичним стварима, корак по корак, јер Црква је спремна да вас подржи и да вам помогне, али и да ви помогнете једни другима- поручио је владика захумско-херцеговачки и приморски.
ИЗВОР: РАДИО НЕВЕСИЊЕ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар