Пребиловци опет заборављени и препуштени сами себи

  • Ситуација у вези Пребиловаца и других Срба у Чапљини је доста забрињавајућа послије пријетећег усташког говора бискуповог замјеника дон Жељка Мајића, одржаног у Клепцима средином новембра.

 

prebilovci-400x250

Јуче је одржана сједница Општинског вијећа Чапљине, које и поред обећања и увјеравања, није ставило на дневни ред сагласност за градњу спортског терена у Пребиловцима.

Обећани довршетак водовода претворио се у спрдњу.

По Клепашници, са пребиловачке стране, раде грађевинске машине.

Да ли се спрема градња новог хрватског насеља, пошто Пребиловци тиме до сада нису били почашћени? Нажалост, исто као и 1991, опет смо остављени и заборављени!

И тада је, као и љетос друштво политичара, књижевника, глумаца и других патриота одржало „ватрене“ говоре и отишло својим путем, а нас препустило судбини.

У августу, на крову храма и на ручку у Караотоку, није било мјеста ни за кога из Пребиловаца (чак и за једног Павла Булута, јединог преживјелог 1941, а који је још у животу и најзаслужнијег за све што је тамо урађено), а тиме ни могућности да се прича о обнови, заштити и напретку села послије свечаности.

Зашто?

Миленко Јахура 
председник СНД „Пребиловци“

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар