Слободна Херцеговина » Позив грађанима РС: Имате имовину у Томиславграду, јавите се одмах

Позив грађанима РС: Имате имовину у Томиславграду, јавите се одмах

  • Позив Федералне геодетске управе грађанима Републике Српске да до 19. фебруара пријаве своја права на некретнине у земљишнокњижној канцеларији Општинског суда у Ливну, Одељење суда Томиславград

Tomislavgrad.8

Федерална геодетска управа за имовинско-правне послове позвала је све грађане Републике Српске које имају некретнине у катастарским општинама Коло, Ковачи и Ћаваров Стан у општини Томиславград да пријаве своја права на некретнине у Земљишнокњижној канцеларији Општинског суда у Ливну, Одељење суда Томиславград, најкасније до 19. фебруара.

Особе које полажу право на некретнине су дужне да доставе два примерка доказа свог власништва или другог права, а у случају потребе прибављања додатних доказа, на њихов основан захтев рок ће се продужити најмање за 90 наредних дана.

Све особе, како је пренела агенција Срна, које имају некретнине у овим катастарским општинама треба да провере пренос свога власништва из Књиге положених уговора и Књиге етажног власништва у електронској земљишној књизи како би осигурала апсолутну заштиту својих права.

АДРЕСА ЗА ПРИЈАВЕ

Пријаве се спроводе у Земљишнокњижној канцеларији Општинског суда у Ливну, у одељењу суда у Томиславграду, на адреси Краља Звонимира бб, 80240 Томиславград, сваким радним даном од 8.30 до 14.30 часова, а поднеске је могуће доставити и поштом на исту адресу, наводи се у Федералној управи за геодетске и имовинско-правне послове.

Сви уписи у земљишне књиге за катастарске општине, које су предмет успостављања или замене земљишне књиге, а у оквиру „Пројекта регистрације некретнина“, спроводиће се без наплате судских такси.

За више информација грађани могу да контактирају Јању Крстановић, земљишнокњижног референта Општинског суда у Ливну, Одељење суда у Томиславграду, на телефон 034/354-629, а додатне информације о Пројекту регистрације некретнина могу се затражити путем мејла info@fgu.com.ba.

Извор: Новости.рс

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстовe са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да преносе само они сајтови који користе српско писмо

Оставите коментар
* Закон о јавном информисању – члан 38: Забрањено је објављивање идеја, информација и мишљења којима се подстиче дискриминација, мржња или насиље против лица или групе лица због њиховог припадања или неприпадања некој раси, вери, нацији, етничкој групи, полу или због њихове сексуалне опредељености, без обзира на то да ли је објављивањем учињено кривично дело.

Мишљења изнијета у коментарима приватно су мишљење аутора коментара и не представљају ставове редакције Слободна Херцеговина