ПАТРИЈАРХОВЕ ЧЕСТИТКЕ ПОВОДОМ ЈУБИЛЕЈА: Делегација ДГ „Цар Лазар“ на пријему у Патријаршији

  • Поводом 35 год постојања и рада Његова Светост Патријарх Српски господин Иринеј, примио је данас делегацију Друштва гуслара и епске песме Цар Лазар из Приштине.


Уз честитке за јубилеј, патријарх Иринеј се захвалио Друштву за све оно што су гуслари и епски песници чинили и чине у овим турбулентним временма, пожелевши да тако и наставимо са осталим друштвима у свим српским земљама и дијаспори.

Чланови делегације ДГ „Цар Лазар“ из Приштине изразили су захвалност и задовољство за пријем, а били су посебно изненађени што је Његова Светост показала да познаје значај епске песме и гусала у овако смутним временима прошлог века, и садашњом нешто повољнијом атмосфером за гусле и еп.

У знак захвалности за подршку од времена из Призрена до Београда, Друштво је уручило Лазареву повељу Његовој Светости, уз обећање да ће му ускоро уручити и гусле са ликом Цара Лазара.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар