ИСТИНА О ГЕНОЦИДУ И ЗЛОЧИНИМА: Представљена нова књига Милана Љепојевића

  • Књига „Истина о геноциду и злочинима“ у издању Независних новина, аутора Милана Љепојевића, која на потресан и документован начин говори о страдању Срба у 20. вијеку, са акцентом на геноцид почињен над Србима у НДХ који је деценијама скриван пред свјетском цивилизацијом, представљена је данас у Београду.

Промоција књиге: Милан Љепојевић, аутор књиге „Истина о геноциду и злочинима” , Млађен Цицовић, шеф Представништва Р. Српске у Србији и Ања Вукелић, сарадник у Представништву као модератор

 

Шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић изјавио је да посебну вриједност књиге, која представља значајан допринос култури сјећања, чини то што је аутор у њој сабрао и објавио имена 8.030 српске дјеце до 14 година која су уморена у јасеновачким логорима.

Он је невео да Васојевићева књига садржи и осврт на Први и Други свјетски рат, али и на дешавања деведесетих година прошлог вијека.

„Истина је само једна. Љепојевић је на прави начин показао сва наша страдања. Бавио се и политичким страдањем оним што је довело до ситуације да се боримо да сачувамо Републику Српску и нашу уставну позицију“, рекао је Цицовић и напоменуо да је књига „Истина о геноциду и злочинима“ један велики подсјетник на сва страдања Срба.

Љепојевић је изјавио да га је на писање књиге и на истраживање усташког злочина понукао догађај из дјетињства и спознаја да на локалном гробљу у његовом родном селу нема хумки његових најближих рођака, напомињући да је много касније схватио зашто.

Љепојевић је рекао да од 1990. године на овамо слуша о Србима као агресорима, и да су Срби и „геноцидан народ“ и да се на писање књиге одлучио да би те лажи демантовао истином.

„У овој књизи је 8.030 имена дјеце убијене у логору Јасеновац. Од тога је 6.130 имена са подручја Босанске Крајине. Од тога на Градишку и Козарску Дубицу потпада 5.500″, рекао је Љепојевић.

Љепојевић је навео да је у његовој књизи обрађен и велики злочин и етничко чишћење учињено над Србима у „Олуји“ и „Бљеску“, као и о догађај у Сребреници из 1995. године, напомињући да без истине о својој прошлости Срби као народ не могу ићи у будућност.

„Ово је истина, ту су имена и презимена. Ако поред овакве истине и овакве прошлости нас неко може да назива геноцидним и агресорима – ја стварно са таквим не могу на такав цивилизован начин да разговарам“, поручио је Љепојевић.

Представништво Републике Српске у Београду

 

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар