ТРЕБИЊЕ, 9. АВГУСТ 2018. ГОДИНЕ: Позив за учешће у манифестацији традиционална српска витешка надметања „Душанов мач, Стефанов штит“ 

  • У оквиру пројекта „Повратак традицији – ћирилична култура и традиционалне игре“ уз подршку Републике Србије (Министарство спољних послова, Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону)  Књижевно удружење „Сусрет“ Требиње, ЈУ „Требињеспорт“ и ЈУ „Базени“ Требиње 9. августа, са  почетком у 16 часова на базену у Бреговима, организују манифестацију традиционалних српских витешких надметања „Душанов мач, Стефанов штит“.

Позивају се сви спортски тимови и рекреативци из Требиња, Херцеговине и региона да узму учешће у манифестацији која има за циљ да укаже на важност очувања културе сјећања, подизање нивоа свијести о значају и улози српских традиционалних надметања, српске епске поезије и српске традиционалне пјесме.

Такмичари се такмичити у бацању камена с рамена, скоку у даљ и потезању конопца.

Такмичење ће пратити богат културно-умјетнички програм и промоција српских традиционалних јела.

Сви заинтересовани могу да се пријаве радним данима у спортској дворани „Милош Мрдић“ или на бројеве телефона: 059 224 701 и 066 152 767

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар