СВЕТСКИ ФОРУМ У ПЕТРОГРАДУ: Како победити глад у свету

Приликом свог недавног боравка у Русији (16-23 мај, Петроград, Москва и учешће на конференцији у Каљазину), између осталог сам се дотакао и потпуно сулуде «културе укидања» руских књижевних, ликовних, музичких и филмских, великана са културне сцене савременог Запада, истичући да Србима чак ни у време бомбардовања на памет није падало да забрањује великане западне културе. Приликом тог боравка имао сам могућност и срећу да разговарам са многим руским људима како из поменутих области уметничког стваралаштва, тако и са привредницима, познатим економским и геополитичким стручњацима, и православним владикама. О неким новим «утисцима Србина из Русије» писаћу у неком другом тексту, овде бих желео да ставим акценат на разговоре који су се односили на предстојећи Међународни економски форум у Петрограду који ће се одржати у периоду 15-18 јуна текуће године.

Одавно ми је било јасно да одлуке западних владара тешко може објаснити и психијатрија, као и да их на те одлуке не покреће љубав већ једна нељудска жестока мржња према свему благочестивом. Међутим, нормалном људском мозгу није лако схватити да су ти синови пакла спремни гурнути милијарде људи у смрт глађу! И, о лицемерја невиђеног, за ту глад ће оптужити и већ оптужују Русију која и поменутим форумом покушава да спречи црни сценарио за човечанство који је припремила западна политичка елита. Више о Међународноим економском форуму у Петрограду у редовима који следе…

    ***

Већ 90 земаља у свету потврдило је своје учешће на Петроградском међународном економском форуму који ће се одржати у Русији од 15 до 18 јуна текуће године. Захтеви за учешће на највећпој светској смотри бизнисмена, политичара и стручњака стигли су од гостију са свих континената. Међу учесницима су представници Србије, Бугарске, Кине, Индије, Ирана, Казахстана, Саудијске Арабије, Мађарске, Тајланда, Турске, САД, Кеније, Италије, Аустралије, Аустрије, Азербејџана, Белгије, Венецуеле, Велике Британије, Немачке и десетине других земаља. У Санкт Петербургу се припрема потписивање уговора вредних више милијарди који ће имати одлучујући утицај у борби са глађу која се надвила над светом. Познато је да су суше и поплаве у Индији, САД и Кини ове године изазвали оштар пад рода житарица. И у том сложеном периоду, данашње власти САД и њихови потчињени из НАТО пакта чине све да онемогуће извоз животно важних прехрамбених производа из Русије у друге земље. Због тога су цене у Европи и свету већ увећане четири пута, а због кршења схема испоруке руског ђубрива, крах очекује и пољопривредна производња у самој Европи. Са полица продавница у Европи постепено нестаје сунцокретово уље, а без ђубрива Европа може у потпуности остати без потребних приноса већ током лета и јесени.

За превазилажење тих изазова који већ ускоро могу оставити празним фриждирере Европљана, а многе становнике Африке и Азије осудити на смрт глађу – Русија ће ове године и организовати један од највећих сусрета предузетника у новијој историји.

Међутим, власти САД сада следе један циљ – одуговлачење борби у Украјини како би побили што више Словена на тој земљи. Стварају се свакакве препреке привредницима из САД, Европе и других земаља, како би их спречили да оду на Светски економски форум у Русију. Власти САД се чак и према својим америчким предузетницима понашају као према робовима.

И само они најхрабрији, пословни људи који су уверени у своју исправност и којима је стало до профита својих компанија и колектива, могу у садашњим условима да прихвате позив Русије да се крене у нови свет без глади и америчког хегемонизма који себе замишља као робовласника и плантажера целог света – као што су то чинили преци садашњих владара САД у 19. веку!

Русија очекује све од ропства слободне предузимаче на Петроградски економски форум у јуну месецу! Само заједно свет може победити глад која се над њим надвила!

 

 

 

 

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар