ПИСМО ИЗ ЗАВИЧАЈА: Захвални ученици писали Невесињцима у Београду

  • Након недавне екскурзије, коју је Удружење Невесињаца у Београду организовало за најбоље ученике завршног разреда Основне школе Ристо Пророковић из Невесиња, на адресу Удружења стигло је писмо, које преносимо у цјелости:

pismo iz zavicaja1

 

 

Драги наши,
Послије додјеле диплома „Вук Караџић“, дружења са „вуковцима“, њиховим родитељима и наставницима, преносимо вам дјелић атмосфере:

Ученици су пуни утисака о ономе што су видјели и доживјели у Београду, њима је то у сфери невјероватног. Посебно су одушевљени вама који сте се са њима дружили, вашом пажњом, добротом и савјетима, а нарочито како сте велики Невесињци и како волите своје Невесиње. Такође су пуни утисака из братске школе „Душко Радовић“ на Новом Београду, кажу да на фејсбуку већ контактирају своје другаре са којима су се упознали.

Њихови родитељи многе од вас познају, са многима од вас су родбина, знају да је само ваше-наше Удружење од Херцеговаца задржало овај гест са „вуковцима“, вриједан дивљења и поштовања.

Искрени смо када кажемо да Невесиње годинама прича причу о „вуковачкој екскурзији“, како је у жаргону називају, пуну захвалности вама и поносећи се вама. Наставници Школе вас искрено воле и захваљују вам се; кажу да је због овог вашег геста бар један „вуковац“ годишње више, јер сви желе да доживе оно што претходне генерације „вуковаца“ причају.
Од свих нас топло и људско хвала и нека вам Господ надокнади љубављу.

Срдачан поздрав
Ученици и наставници Школе

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар