МИЛОШ МАРКОВИЋ: Титова творевина у којој је сељак проглашен класним непријатељем морала је пропасти! (ВИДЕО)

  • Милош Марковић, чувени новинар РТС-а и један од наумнијих Херцеговаца био је гост у емисији Голи живот, аутора Миломира Марића, која се емитује на Хепи телевизији.

У емисији Марковић је испричао свој животни и професионални пут.

Објаснио је како се десило да под суспензијом управо он буде извјештач државне телевизије са обиљежавања 600. годишњице битке на Косову пољу и зашто данас тај скуп сматра „најмасовнијом литургијом“.

Колико је новинарски посао опасан по живот описао је кроз своје драматично искуство када је у својству извјештача боравио у Румунији у вријеме државног удара и крвавог завршетка владавине Николаја Чаушескуа.

Марковић је описао и цензуру на државној телевизији наводећи које његове емисије никад нису емитоване. Објаснио је и фунцкионисање „идеолошке дресуре“ у којој је из школа протјеран Свети Сава, а умјесто икона осванули су портрети Јосипа Броза.

Марковић, који је као потомак Гачана, рођен у сјеверној српској покрајини у селу Међа, говорио је и о својим односима са земљаком Вуком Драшковићем. Открио је низ занимљивих детаља, између осталога и како се Вук родио баш на „Дан Републике“.

Потресно је свједочио о кобној ноћи када је у вријеме злочиначке НАТО агресије на нашу земљу бомбардована државна телевизија, а њему је судбина предодредила да буде дежурни уредник.

Погледајте цијелу емисију

 

 

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар