ЋИРИЛИЦА НАША НАСУШНА: Док ми не знамо зашто треба да је бранимо, србофобни народи знају!

  • У Скупштини Србије расправа о ћирилици ЈОШ није дошла на ред.Добро, постоје већи проблеми, разумем. А и што да се у Србији расправља о ћирилици? Што би ми о томе мислили и бринули?

Ћирилица је одувек овде, могла је и до сада без нас, што баш сада да око тога губимо време? Сада када је Србија после једног века југословенског сна опет самостална, сада када не морамо „по кључу“, због братствојединственог, одговорног, савесног односа према народима И народностима, које су нас додуше у сваком рату убијале и клале јездећи на крилима било ког крвника, од Османлија, преко Хабзбурга и нациста до НАТО шејтана; да штампамо уџбенике на латиници! Зато их сада штампамо ћирилично, са латиничним садржајем, али, то је друга тема!

Просто, ми смо им увек били сметња на путу изградње свог идентитета. МИ, мислим Срби. Дакле, сметали смо им ми, наша историја, наша Црква, наше капе, шуме и ливаде, куће, њиве, пси, мачке, све што се српским може назвати, али, више од свега сметало им је наше писмо,наша ћирилица! Сметало им је писмо којим су исписане најславније странице историје овог простора, на коме су писали дубровачки Срби, Тесла, Његош, Андрић…
Али, ја не замерам непријатељима што не воле оно што је највредније у нас! Мени смета што ми и даље не схватамо колико је ћирилица важан део нашег идентитета и колико ми не можемо постојати без ње, као што не бисмо постојали без Српске Православне Цркве! Стопили би смо се у османске и ватиканске гомиле!

Ћирилица је један од стубова српског идентитета а ми смо је довели до „просјачког штапа“. Довели смо је до тога да о њеном „спашавању“ треба да расправља Скупштина. Требало би, али нема кад, па је спашавање сведено на гледање дављеника и куражење са обале, оних који ,додуше, брину али не би да се поквасе!

И док ми не знамо зашто је ћирилица важна и зашто треба да је бранимо, србофобни народи и народности знају! О, и те како знају!!!! Знали су и окупатори. Забрањивали су је. Бомбардовали су је! Палили су је! А „браћа“ су због ње клали ,вадили очи, драли кожу!

Сваки геноцид над Србима почињао је геноцидом над ћирилицом.

Хрватска, Босна, Црна Гора…

И сада, када су отерали Србе, поскидали ћириличне табле, спалили ћириличне књиге, када присвајају писце и научнике, којима су сву родбину поклали, због ћирилице, чак и сада када у једној групи посвећеној размени искустава о лечењу природном медицином ( ),добију савет на ћирилици, госпође из Лијепе њихове реагују речима: „Пишите латиницом!“ „Нећете?“ „ Админееее,кмееее…ћирилица, реши то!!! Реши то одмах! Напада ме! Геноцидише ме!“

И Админ  решава проблем! Избацује из групе Српкињу која се усудила да им савет за лечење обољења нокта напише ћирилицом!!!

Је л вам сада јасно зашто треба да је бранимо?

Је л схватате колико је трагично што наша Скупштина за то нема времена?!

Јасна Поповић

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору
  1. Pingback: ЋИРИЛИЦА НАША НАСУШНА: Док ми не знамо зашто треба да је бранимо, србофобни народи знају! – Србски културни центар „Ћирилица“ Беогр

Оставите коментар