Слободна Херцеговина » Запослени ХЕТ-а уплатили 47.454 КМ у корист Фонда солидарности

Запослени ХЕТ-а уплатили 47.454 КМ у корист Фонда солидарности

  • Поступајући у складу са Закључком Владе и ванредним мјерама и смјерницама за ублажавање посљедица на нивоу МХ „ЕРС“-а проузрокованих појавом пандемије корона вируса управа ЗП „Хидроелектране на Требишњици“ а.д. Требиње је донијела препоруку о добровољном издвајању средстава за Фонд солидарности Републике Српске.

Сви чланови управе ЗП „Хидроелектране на Требишњици“ а.д. Требиње одрекли су се 50% нето плате у корист Фонда солидарности, руководиоци погона и сектора 15%, шефови служби 12%, а остали запослени у зависности од висине својих примања од 5-10%.

Од укупног броја запослених у ЗП „Хидроелектране на Требишњици“ а.д. Требиње, њих 83,26% добровољно се одрекло примања у корист Фонда солидарности. На рачун Фонда уплаћено је 47.454,40 КМ. „Хидроелектране на Требишњици своје друштвено одговорно пословањe спроводе у свим областима живота, а ово је само један од видова друштвене одговорности ХЕТ-а и запослених у овом предузећу.

Сходно горе наведеном, управа ЗП „Хидроелектране на Требишњици“ а.д. Требиње се захваљује свим запосленим радницима који су поступили по наведеној препоруци и на тај начин добровољно издвојили дио нето плате за мјесец март на рачун посебних намјена Фонда солидарности за обнову Републике Српске.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстовe са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да преносе само они сајтови који користе српско писмо
О аутору

Оставите коментар
* Закон о јавном информисању – члан 38: Забрањено је објављивање идеја, информација и мишљења којима се подстиче дискриминација, мржња или насиље против лица или групе лица због њиховог припадања или неприпадања некој раси, вери, нацији, етничкој групи, полу или због њихове сексуалне опредељености, без обзира на то да ли је објављивањем учињено кривично дело.

Мишљења изнијета у коментарима приватно су мишљење аутора коментара и не представљају ставове редакције Слободна Херцеговина