Слободна Херцеговина » У првом уписном року: Требињски факултети уписали 70 бруцоша

У првом уписном року: Требињски факултети уписали 70 бруцоша

  •  На првом уписном року у три требињске високошколске установе примљено је 70 бруцоша, а остало је још 75 слободних мјеста, сазнаје Радио Требиње.

laboratorija
И ове године Високу школу за туризам и хотелијерство уписао је највећи број бруцоша. На четверогодишњи смјер – Пословна економија туристичке привреде примљено је њих 11, док шест бруцоша није положило пријемни испит.
Из буџета ће се финансирати девет, а два бруцоша су на суфинасирању. Мјеста је остало још за 19 бруцоша, једног на буџету, осам на суфинансирању и 10 ванредних.
Трогодишњи смјер Туризам и хотелијерство уписао је 21 бруцош, а три кандидата нису положила пријемни испит.
За буџетско финансирање мјесто је обезбиједило 15 свршених матураната, а њих шест на суфинансирање. На овом смјеру мјеста има још за 10 ванредних и девет студената на суфинансирању.
На Факултету за производњу и менаџмент примљена су 24 бруцоша на буџетско финансирање, од тога девет на Индустријски менаџмент, а 15 на Индустријско инжењерство.
Овај факултет, у другом уписном року, може уписати још 18 студената на Индустријски менаџмент – шест на буџету, 10 суфинансирање, два страна држављанина, и 13 на смјеру Индустријско инжењерство – 10 суфинансирање, те три страна држављанина.
Академију ликовних умјетности Требиње уписало је 14 бруцоша, пет је примљено на буџет, 8 на суфинансирање, а један је страни држављанин. Мјеста има још за четири страна држављанина, те за два бруцоша на суфинансирању.
Пријава за други уписни рок на Факултет за производњу и менаџмент, Академију ликовних умјетности и Високу школу за туризам и хотелијерство почиње 22. августа. Пријемни испит биће одржан 29. августа.

Ј.В. / Радио Требиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстовe са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да преносе само они сајтови који користе српско писмо
О аутору

Оставите коментар
* Закон о јавном информисању – члан 38: Забрањено је објављивање идеја, информација и мишљења којима се подстиче дискриминација, мржња или насиље против лица или групе лица због њиховог припадања или неприпадања некој раси, вери, нацији, етничкој групи, полу или због њихове сексуалне опредељености, без обзира на то да ли је објављивањем учињено кривично дело.

Мишљења изнијета у коментарима приватно су мишљење аутора коментара и не представљају ставове редакције Слободна Херцеговина