Слободна Херцеговина » ТРЕБИЊЕ: Реконструкција фасаде на Центру за информисање и образовање

ТРЕБИЊЕ: Реконструкција фасаде на Центру за информисање и образовање

  • У буџету Града Требиња ове године први пут су планирана средства за санације фасада на објектима јавног и приватног власништва у вриједности од 100.000 КМ.Град финансира реконструкцију фасаде на Центру за информисање и образовање и зградама ужег градског језгра

ciko
Мирослав Бакоч, в.д. начелника Одјељења за стамбено-комуналне послове Града Требиње, рекао је да ће 40% овог износа бити утрошено за санацију фасада на објектима у власништву Града Требиња, док је 60% грант за суфинансирање ових радова на приватним објектима.
У првој години, појашњава Бакоч, пројектом су обухваћени фасаде на зградама ужег градског језра – од улице Краља Петра Првог Ослободиоца до Његошеве, те од улице Десанке Максимовић до улице Војводе Степе Степановића.
„Према прописаним критеријумима заинтересовани власници стамбених и стамбено-пословних објеката суфинансираће радове на фасадама у износу – најмање 50% од процијењених трошкова“, истиче Бакоч.
Он појашњава да ће опис потребних радова и начин како ће бити изведени одредити стручна комисија Градске управе, која ће утврдити и предрачун трошкова.
„Настојаћемо да планирамо средства за ову намјену и у наредној буџетској години како би обухватили што шири дио града и помогли власницима да санирају фасаде на својим објектима“, истиче Бакоч.
Он наводи да је Центар за информисање и образовање прва зграда обухваћена овим пројектом, док су наредне двије – зграда у којој је градска апотека у Београдској, те зграда преко пута улаза у Стари град у улици Десанке Максимовић.

ИЗВОР: TREBINJE.RS.BA

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстовe са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да преносе само они сајтови који користе српско писмо

Оставите коментар
* Закон о јавном информисању – члан 38: Забрањено је објављивање идеја, информација и мишљења којима се подстиче дискриминација, мржња или насиље против лица или групе лица због њиховог припадања или неприпадања некој раси, вери, нацији, етничкој групи, полу или због њихове сексуалне опредељености, без обзира на то да ли је објављивањем учињено кривично дело.

Мишљења изнијета у коментарима приватно су мишљење аутора коментара и не представљају ставове редакције Слободна Херцеговина