Слободна Херцеговина » СКУПШТИНА ХЕРЦЕГОВАЦА У НОВОМ САДУ: Подршка Савезу Срба Херцеговаца у Србији

СКУПШТИНА ХЕРЦЕГОВАЦА У НОВОМ САДУ: Подршка Савезу Срба Херцеговаца у Србији

  • У суботу 08.јуна 2019.године у Медиа-инфо центру Новосадског СПЕНС-а одржана је 11. Годишња скупштина Удружења Срба Херцеговаца и пријатеља у Србији.

И овога пута на скупштину се одазвао велики број земљака од Сечња и Зрењанина до Гајдобре. Подршку братском Удружењу својим присуством дали су Милан Бјелогрлић  и Мишо Лазаревић. Све присутне посебно је обрадовало присуство легендарног Пеја Бајчетића.

Скупштину је водио предсједник Удружења Божидар Миловић заједно са својим подпредсједницима Милимиром Ковачевићем и проф. др Бранком Баљем.

На скупштини су прво представљени резултати рада у протеклом периоду а представљен је и финансијски извјештај пословања Удружења за 2018. годину. У протеклом периоду најзапаженије резултате имали су Комисија за рад са младима која већ дуги низ година има континуитет у раду, као и Комисија за његовање културе и традиције. Када су у питању активности у наредном периоду Миловић је истакао формирање и рад Комисија које се нису формирале у претходном периоду, формирање базе података, израда сајта и чланских карти као и повезивање Удружења са другим институцијама.

На лични захтјев, због недостатка времена за интензиван рад, из Извршног одбора изашли су проф. др Срђан Колаковић и Бојан Миленић.

Миленић: Хвала на подршци

У свом обраћању Бојан Миленић се осврнуо на протекли период од 9 година колико је провео у Извршном одбору.

– Није ми било свеједно доћи у Извршни одбор и стати раме уз раме са истакнутим и успјешним Херцеговцима. И данас се сјећам дана када сам први пут дошао у Удружење попунио приступницу и постао члан Удружења. Тада је у Удружењу било свега десетак младих чланова, а до данас кроз Удружење,преко Комисије за рад са младима, прошло је више од 350 младих. Сви постигнути резултати Комисије за рад са младима су захваљујући јединству и слози и великој подршци коју сам имао од осталих младих чланова. Један човјек не би могао ништа постићи зато хвала свима онима који у заједно са мном градили здраву и пријатну атмосферу међу младима– поручио је Миленић .

За нове чланове Извршног одбора изабрани су проф. др Борис Думнић, угледни професор новосадског факултета техничких наука, Марко Никчевић дипломирани правник који се у протеклом периоду као предсједник Комисије за рад са младима истакао у раду и организцији активности како младих тако и Удружења.

На захтјев младих Извршни одбор је проширен за још једног члана а то је Милица Шиповац студент докторских студија Медицинског факултета у Новом Саду, која се протеклих година истакла у раду младих.

На скупштини је донијета одлука о приступању Савезу Срба Херцеговаца у Србији.

На наредним састанцима Координационог одбора биће донешен Статут Савеза и званично формиран.

У културном програму рецитацијом пјесме Добрице Ерића представила се Јелена Радмиловић као и гуслар Петар Мишовић.

Послије радног дијела скупштине пријатан разговор настављен је уз пригодан коктел.

 

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстовe са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да преносе само они сајтови који користе српско писмо
О аутору

Оставите коментар
* Закон о јавном информисању – члан 38: Забрањено је објављивање идеја, информација и мишљења којима се подстиче дискриминација, мржња или насиље против лица или групе лица због њиховог припадања или неприпадања некој раси, вери, нацији, етничкој групи, полу или због њихове сексуалне опредељености, без обзира на то да ли је објављивањем учињено кривично дело.

Мишљења изнијета у коментарима приватно су мишљење аутора коментара и не представљају ставове редакције Слободна Херцеговина