Слободна Херцеговина » РС-ЧАСТ ОТАЏБИНЕ: БОРС мора да се издигне изнад странчарења

РС-ЧАСТ ОТАЏБИНЕ: БОРС мора да се издигне изнад странчарења

  • Брига за опстанак Републике Српске, повод је овог нашег обраћања. Геополитичка и безбедносна ситуација у Европи и на Блиском истоку ће се даље компликовати и у овој години.

cast grbТо ће се директно одразити на Балкан. Ви то одлично знате, као и ми. Догађаји нас не плаше јер на њих ми не можемо утицати, aли нас зaтo веома брине политичка неслога у нашој Републици Српској, са којом дочекујемо то немило вријеме.

Из последњег рата изашли смо као побједници са формираном ДРЖАВОМ. Она је настала као плод ЈЕДИНСТВА свих актера – странака, посланика, народа, војске и руководства. Било је и раније трзавица и неспорузума међу њима, али то никад није ескалирало у отворену мржњу.
Данас није тако. Странке су острашћене и непомирљиве. Непријатељ то вјешто користи и манипулише са њима са циљем да се Босна и Херцеговина унитаризује, а Република Српска нестане као творевина.

БОРС то може и мора спријечити и због потомака и због погинулих за државу!

КАКО ?

Издигните се изнад странака и странчарења!
ДОСТА више полемика и међусобних оптуживања из удобних фотеља са платама од 2 до 8.000 еура. Посланицима и министрима у Сарајеву изнесите чврст српски став, да нема никакве даље сарадње са друга два конститутивна народа БиХ док:

– Не престану хапшења српских бораца
– Док се не процесуира Добровољачка, и Тузланска колона, Казани, Сарајевски логори, Кравица, Сијековац…
– Док се не успостави потпуни паритет по свим националним питањима

Подржите јасно, гласно и одлучно  референдум о раду тужилаштва и суда БиХ и тражите исто тако да се спроведу законске промене страних судија у Уставном Суду БиХ. Тражите да се све одузете надлежности гарантоване Дејтонским споразумом врате назад Републици Српској!

Браћо, ми БОРС видимо као наследника славне војске Републике Српске и зато ако из било којих разлога нисте у стању, или нисте вољни да одлучно преузмете ствар у своје руке , молим вас да одмах одступите са ваших функција и препустите да то неко одлучнији уради, jer je то данас добро за србски народ и нашу Републику Српску, за коју сте се и ви некад борили, и са нама је заједно стварали!

  Удружење „ РС-ЧАСТ ОТАЏБИНЕ“        

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстовe са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да преносе само они сајтови који користе српско писмо
  1. Mika Reply

    Sa verom u boga

Оставите коментар
* Закон о јавном информисању – члан 38: Забрањено је објављивање идеја, информација и мишљења којима се подстиче дискриминација, мржња или насиље против лица или групе лица због њиховог припадања или неприпадања некој раси, вери, нацији, етничкој групи, полу или због њихове сексуалне опредељености, без обзира на то да ли је објављивањем учињено кривично дело.

Мишљења изнијета у коментарима приватно су мишљење аутора коментара и не представљају ставове редакције Слободна Херцеговина