Слободна Херцеговина » РОДОЉУБ ДРАШКОВИЋ: Држава је лош домаћин јер у директорским фотељама сједе политичари!

РОДОЉУБ ДРАШКОВИЋ: Држава је лош домаћин јер у директорским фотељама сједе политичари!

 • Моја предузећа имају  веће приходе од цијелог јавног сектора Републике Српске што говори да је она лош домаћин и привредник, рекао је Родољуб Драшковић у емисији VII ДАН ауторке Ане Бокоњић Буха  и изложио своје пословне планове    

 

 • Требиње је за мене најљепшим српским град на свијету који перспективу треба да види у туризму, култури, умјетности
 • Дуг ИАТ-а мора ићи у отпис, јер је предузеће било државно. Од тренутка када је приватизовано држава је била дужна или да наплати или да очисти своја потраживања и да је предају новом већинском власнику. Стално се прича о неким дуговима а до сада ме је ово предузеће коштало 40 милиона марака.
 • На једно радно мјесто примана су двојица радника са бироа. Онај који се докаже да може да носи технолошки поступак остаје, а други се враћа тамо одакле је и дошао, на биро. 
 • Нико на мене не врши политичке притиске. Немам проблем да ми неки политичар упути препоруклу за неког запосленог, али исто тако сваки грађанин има право и на улици да ме заустави и тражи посао. 
 • Нећу утицати на избор политичке опције, нити ћу утицати на избор градоначелника. Али ми требају партнери, што видим у градоначелнику, како би рјешавали одређена градска питања, учествовали у изради једног новог развојног буџета, рјешавали инфраструктуру града, дизали јавни стандард живљења у граду. Са садашњим градоначелником имам одличну сарадњу, а сматрам да и у градској администрацији ради велики број професионалаца. 
 • Не одустајем од традиције металске индустрије. ИАТ је стао на ноге. Програм слиједи да све што створе нове вриједности у финансијском смислу реинвестирају у нове машине, постројења и радна мјесту. Они су сачували квалитет, имају своје тржиште, купце, бренд. А што бих онда то гасио.
 • Ниједан радник ИАТ-а неће отићи у пензију без повезаног радног стажа, иако ме то кошта око 100.000 КМ мјесечно.
 • У ово доба сљедеће године, ако ништа друго, слетиће мој авион на писту на Зупцима. Обезбиједио сам сва финансијска средства за аеродром из добити из прошле године.
 • Нећу утицати на избор политичке опције, нити ћу утицати на избор градоначелника. Али ми требају партнери, што видим у градоначелнику, како би рјешавали одређена градска питања, учествовали у изради једног новог развојног буџета, рјешавали инфраструктуру града, дизали јавни стандард живљења у граду
 • Не могу да сједим са онима који живе од буџета и не стварају ништа већ само троше државна добра. 

 

Погледајте емисију VII дан

Извор: Херцег.ТВ

 

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстовe са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да преносе само они сајтови који користе српско писмо

Оставите коментар
* Закон о јавном информисању – члан 38: Забрањено је објављивање идеја, информација и мишљења којима се подстиче дискриминација, мржња или насиље против лица или групе лица због њиховог припадања или неприпадања некој раси, вери, нацији, етничкој групи, полу или због њихове сексуалне опредељености, без обзира на то да ли је објављивањем учињено кривично дело.

Мишљења изнијета у коментарима приватно су мишљење аутора коментара и не представљају ставове редакције Слободна Херцеговина