Слободна Херцеговина » Реаговање Епархије ЗХиП: Ако нам се Ђурковићи обрате – спремни смо да помогнемо!

Реаговање Епархије ЗХиП: Ако нам се Ђурковићи обрате – спремни смо да помогнемо!

  • Епархија ЗХиП објавила је на свом сајту саопштење поводом деложације породице Ђурковић. Саопштење преносимо у цијелости. 

tb
Поводом тенденциозног извјештавања појединих медија о деложацији породице Ђурковић из стана Епархије захумско-херцеговачке и приморске у Требињу, сматрамо неопходним да јавност буде упозната са сљедећим чињеницама:

1. Да је 20. 5. 1961. године национализована стамбена зграда Епархије захумско-херцеговачке и приморске у Требињу, те да је Епархија 1996. године поново стекла власништво над том зградом. Носиоци станарског права на два стана у поменутој згради биле су госпођа Драгиња Ђурковић и госпођа Станојка Поповић, које су се у међувремену упокојиле.

2. Господин Миљан Ђурковић није био носилац станарског права нити члан породичног домаћинства, што је један од услова за кориштење права на откуп стана.

3. Црквени станови као приватно власништво не могу бити предмет приватизације, тј. откупа станова од стране носиоца станарског права на основу Закона о приватизацији државних станова.

4. Породица Ђурковић која дуги низ година неовлаштено користи црквену имовину ниједном се није обратила Епархији или надлежном епископу у циљу изналажења другачијег рјешења.

Уколико нам се, поред све нанесене неправде и омаловажавања, госпођа Ђурковић обрати за помоћ, ми ћемо, не гледајући на нанесене увреде, притећи у помоћ као што смо и досад уистину многима помагали. Јер је наша радост у служби да помажемо, а дужност нам је такође да од предака остављено, а од комуниста насилно отето враћамо, чувамо и унапређујемо, те да онима који дођу иза нас оставимо боље него што смо сами затекли.

Информативна служба
Епархије захумско-херцеговачке и приморске

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстовe са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да преносе само они сајтови који користе српско писмо

Оставите коментар
* Закон о јавном информисању – члан 38: Забрањено је објављивање идеја, информација и мишљења којима се подстиче дискриминација, мржња или насиље против лица или групе лица због њиховог припадања или неприпадања некој раси, вери, нацији, етничкој групи, полу или због њихове сексуалне опредељености, без обзира на то да ли је објављивањем учињено кривично дело.

Мишљења изнијета у коментарима приватно су мишљење аутора коментара и не представљају ставове редакције Слободна Херцеговина