Слободна Херцеговина » Повољни кредити за набавку стеоних јуница

Повољни кредити за набавку стеоних јуница

  •  У организацији Општинског одјељења за привреду и друштвене дјелатности и Удружења пољопривредних произвођача данас су невесињским произвођачима млијека представљене кредитне линије за пољопривреду у оквиру Пројекта унапређења животних услова на селу који се реализује захваљујући кредитним средствима ИФАД-а.

Пројекат проводи Јединица за координацију пољопривредних пројеката Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде РС. Како је образложено, основна намјена кредитних средстава је набавка стеоних јуница из Аустрије, пасмине тиролско сиво говече и сименталац.
Предсједник Удружења пољопривредних произвођача Драган Дрвенџија објаснио је услове кредитирања и друге појединости. Према његовим ријечима корисници кредита су мали пољопривредни произвођачи који се баве производњом и продајом млијека. Износ кредита за набавку музних грла је до 27.000 КМ, уз грејс период до једне године и камату од 4,67%.
Начелник општине Момчило Шиљеговић је препоручио невесињским сточарима да се укључе у пројекат ИФАД-а, наглашавајући да је кредитна линија повољна. Он је оцијенио да је за пољопривреднике значајно што се кредит не враћа у новцу него у производу и што нису потребни жиранти него гаранција откупљивача млијека.
Заинтересовани произвођачи млијека до краја августа требало би да попуне анкете које су доступне у Одјељењу за привреду и друштвене дјелатности општине Невесиње и Удружењу пољопривредних произвођача.

Извор: Радио Невесиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстовe са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да преносе само они сајтови који користе српско писмо

Оставите коментар
* Закон о јавном информисању – члан 38: Забрањено је објављивање идеја, информација и мишљења којима се подстиче дискриминација, мржња или насиље против лица или групе лица због њиховог припадања или неприпадања некој раси, вери, нацији, етничкој групи, полу или због њихове сексуалне опредељености, без обзира на то да ли је објављивањем учињено кривично дело.

Мишљења изнијета у коментарима приватно су мишљење аутора коментара и не представљају ставове редакције Слободна Херцеговина