Слободна Херцеговина » ПЛАТА НЕМА, ДИРЕКТОРКА СМИСЛИЛА НОВО ИМЕ: ЈП „Никола Тесла“ мијења назив у „Битекс“

ПЛАТА НЕМА, ДИРЕКТОРКА СМИСЛИЛА НОВО ИМЕ: ЈП „Никола Тесла“ мијења назив у „Битекс“

 • Јавно предузеће „Никола Тесла“ промијенило је назив и убудуће ће радити под називом „Битекс“ Билећа, потврдила је за пословни портал Капитал вршилац дужности директора овог предузећа Перса Kлимента.

БИТЕКС
Kлимента је истакла да је Влада РС, на њен приједлог дала сагласност на промјену имена овог предузећа. Основни разлог промјене назива предузећа, како тврди Kлимента, је формалне природе. „Сматрам да назив „Никола Тесла“ не треба да носе предузећа која се баве текстилом, него електроником. Ништа се друго није промијенило, само назив и сједиште. Сваки дан очекујемо рјешење суда којим ће назив предузећа и званично бити промијењен“, рекла је Kлимента.

Додала је да је Влада РС одлуку о промјени назива предузећа донијела на сједници одржаној крајем фебруара. Иначе, у овом предузећу половином марта је заустављена производња због тога што радницима нису исплаћене сада већ двије и по плате. Поред тога, предузећу је блокиран и рачун. Фирма је дошла у проблеме након што је 23. марта покренут стечај над једном од фирми која се налази у оквиру компаније у којој је и „Штајман“, која је њихов једини купац.

„Предузеће са којим смо ми потписали уговор није отишло у стечај, али они вјероватно на нивоу акционарског друштва имају изјаву о солидарној одговорности и сва су предузећа сад под лупом, провјерава се ко може даље са настави са радом и колике су обавезе предузеча које је отишло у стечај. Може се десити да сва друга предузећа наставе са радом, ако обавезе не буду изнад вриједности њиховог капитала“, казала је Kлимента и додала да раднице, њих 140 колико их је запослено, траже исплату једне плате како би наставиле да раде.

Инвестиционо-развојна банка РС одобрила је почетком ове године предузећу „Никола Тесла“ кредит од 250.000 KМ којим су измирене њихове пореске обавезе.

Независне новине

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстовe са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да преносе само они сајтови који користе српско писмо
 1. Mrs VICTORIA JOHNSON Reply

  Тражите праву компанију за финансијске зајмове за куповину зајма од 10.000 до 10.000.000 евра (за комерцијалне или пословне зајмове, личне зајмове, личне зајмове, хипотекарне кредите, кредите за аутомобиле, зајмове за консолидацију дуга, зајмове за ризични капитал, здравствене зајмове итд. ))
  Или му је из било ког разлога ускраћен зајам од банке или финансијске институције?
  Пријавите се одмах и добићете прави финансијски зајам. Обрађен и одобрен за 3 дана.
  ПАЦИФИЧНА ФИНАНСИЈСКА ФИНАНСИЈСКА КРЕДИТА Ми смо међународни зајмодавац за кредите који физичким лицима и компанијама нуди ниске камате од 2% са важећом личном картом или међународним пасошем ваше земље на верификацију. Отплате кредита почињу 1 (годину) после кредит се прима и рок отплате је 3 до 35 година.

  За тренутни одговор и обраду ваше пријаве за границу у року од два радна дана
  Контактирајте нас директно путем ове поште: пацифицфинанциаллоанфирм@гмаил.цом

  Контактирајте нас са следећим подацима:

  Пуно име: ____________________________
  Износ новца потребан као зајам: ________________
  Кредит термин: _________________________
  Сврха кредита: ______________________
  Рођендан: ___________________________
  Пол: _______________________________
  Брак Статус: __________________________
  Контакт Адреса: _______________________
  Град / поштански број: __________________________
  Држава: _______________________________
  Занимање: ____________________________
  Мобилни телефон: __________________________

  Пошаљите свој захтев за хитан одговор на: пацифицфинанциаллоанфирм@гмаил.цом

  захвалити

  Главна извршна директорица гђа Вицториа Јохнсон

Оставите коментар
* Закон о јавном информисању – члан 38: Забрањено је објављивање идеја, информација и мишљења којима се подстиче дискриминација, мржња или насиље против лица или групе лица због њиховог припадања или неприпадања некој раси, вери, нацији, етничкој групи, полу или због њихове сексуалне опредељености, без обзира на то да ли је објављивањем учињено кривично дело.

Мишљења изнијета у коментарима приватно су мишљење аутора коментара и не представљају ставове редакције Слободна Херцеговина