Слободна Херцеговина » О крсту Светог Владике Николаја

О крсту Светог Владике Николаја

Аутор: Павел Тихоиров, превод Ранко Гојковић
Страна: 252
Област: Православље ▹ Св. Владика Николај | Православље ▹ Света Русија

o krstu

ИЗ ПРЕДГОВОРА

Тихомиров је, првенствено као верујући православни хришћанин, који је својом руском душом искрено заволео народ Српски, као посматрач са стране, у овој књизи покушао да испише Светосавско поимање српске историје, епохе светог Николаја Српског. По моме скромном мишљењу – више него успешно. Његово светосавско осмишљавање трагичних српских подела на четнике, партизане и љотићевце, (које су се из трагичног ратног периода, пренеле и у послератни период у српску емиграцију и које и данас трају) даје наду да се те поделе могу превазићи. У тренуцима када је наш народ пред провалијом, сличном оној у којој се нашао пред Други светски рат, превазилажење тих подела и повратак са содомског европског пута, на пут Светог Саве и Светог Николаја, представља услов биолошког опстанка Српског народа.

 

Садржај
Предговор српском издању, 3
О томе како је настајала књига „О крсту светог владике Николаја“, 7
Пролог – повест о 303 дуката, 11
Глава 1 – Геније, 13
Глава 2 – Светитељ, 39
Глава 3 – Политичар, 68
Глава 4 – Заробљеник, 110
Глава 5 – Изгнаник, 185
Епилог, 244

Линкови:
Текст Ранка Гојковића о Цару Николају и односу светог владике Николаја према Цару Мученику: „Молитва за Цара“, обајављен у Руској линији, марта 2011. 

Детаљни подаци о књизи
Наслов: О крсту Светог Владике Николаја
Издавач: Самостални издавач – Ранко Гојковић
Странa: 252
Писмo: ћирилица
Формат: 14.5×20.5 cm
Година издањa: 2010
ISBN: 978-86-913003-2-6

Цена: 400 динара

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстовe са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да преносе само они сајтови који користе српско писмо

Оставите коментар
* Закон о јавном информисању – члан 38: Забрањено је објављивање идеја, информација и мишљења којима се подстиче дискриминација, мржња или насиље против лица или групе лица због њиховог припадања или неприпадања некој раси, вери, нацији, етничкој групи, полу или због њихове сексуалне опредељености, без обзира на то да ли је објављивањем учињено кривично дело.

Мишљења изнијета у коментарима приватно су мишљење аутора коментара и не представљају ставове редакције Слободна Херцеговина