Слободна Херцеговина » МУП РС повлачи прекршајне налоге?

МУП РС повлачи прекршајне налоге?

  • Влада Републике Српске усвојила је приједлог о престанку важења Уредбе о забрани изазивања панике и нереда за вријеме ванредног стања, а у складу са тим МУП РС повући ће све прекршајне налоге, саопштено је из МУП Српске.

Они су појаснили да је Приједлог о престанку важења поменуте уредбе упућен Предсједнику Републике Српске на усвајање.

– Разлози за доношење ове Уредбе садржани су у чињеници да су се током примјене важеће Уредбе грађани придржавали мјера и упутстава надлежних органа, те су се о епидемиолошкој ситуацији информисали путем званичних обавјештења надлежних инстутуција. Иако је у протеклом периоду било лажних вијести и информација, грађани су се о епидемиолошкој ситуацији информисали на основу званичних обавијештења и информација надлежних институција и лажне вијести нису имале значајнији утицај на понашање грађана, функционисање система и рад надлежних органа на спречавању ширења заразе. Имајући у виду горе наведено, стекли су се услови за престанак важења Уредбе са законском снагом о забрани изазивања панике и нереда за вријеме ванредног стања – појаснили су у поменутом министарству.

У складу са овим, Министарство унутрашњих послова Републике Српске повући ће све прекршајне налоге који су раније издати у складу са Уредбом са законском снагом о забрани изазивања панике и нереда за вријеме ванредног стања, као и Одлуком о забрани изазивања панике и нереда за вријеме ванредне ситуације на територији Републике Српске, а коју је Влада Републике Српске ставила 03. априла ван снаге.

Српскаинфо

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстовe са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да преносе само они сајтови који користе српско писмо
О аутору

Оставите коментар
* Закон о јавном информисању – члан 38: Забрањено је објављивање идеја, информација и мишљења којима се подстиче дискриминација, мржња или насиље против лица или групе лица због њиховог припадања или неприпадања некој раси, вери, нацији, етничкој групи, полу или због њихове сексуалне опредељености, без обзира на то да ли је објављивањем учињено кривично дело.

Мишљења изнијета у коментарима приватно су мишљење аутора коментара и не представљају ставове редакције Слободна Херцеговина