Слободна Херцеговина » Миљан Алексић: У општинској каси нема ђавољег динара!
НАСЛОВИ

Миљан Алексић: У општинској каси нема ђавољег динара!

  • Криза у билећком буџету је и више је него очигледна. Августовска плата касни, нижи буџетски корсници је могу очекивати тек следећег мјесеца. Других давања ни на помолу, чекају студенти, одборници и млади брачни парови.

 

KOC_0962

Испаћивало се колико се могло – Миљан Алексић, начелник општине Билећа (Фото: Општина Билећа)

У билећкој општини се некада знало да ће плата бити у првих 5 дана мјесеца. Ипак, та пракса се изгубила. Разлога је много, а један је сигуран – превелики број радника на буџету ове општине. Чини се да је билећким функционерима ових дана догорјело до ноката. Начелик Алексић на питање колико новца тренутно има у каси искрено одговара.
„Моментално, нема један ђавољи динар. Шта ћу ја, исплаћивали смо колико се могло, сада очекујемо један прилив мало већи, чим буде, све ће бити у реду“ одговара Алексић.
Питање које се најчешће чује у канцеларијама билећког одјељења за финасије ових дана је „Када ће плата?“ а постављају га колеге из сусједних канцеларија. Плате не зависе од нас, зависе од средстава из ХЕТ-а је одговор. Радници већ помало забринути. Оваква ситуација је почела од Нове године каже предсједник синдиката локалне самоуправе у општини Билећа, Милорад Војновић.
„Почело се са кашњењем плате у току мјесеца са одређеним бројем дана. Од петог се плата помјерила па је дошла на петнаести и ево сада дошла је и на крај мјесеца“, каже Војновић.
Општинари имају због чега и питати а билећки студенти су изгледа дигли руке, септембар полако измиче а обећаних стипендија нема. Начелник каже биће, септембар још увијек траје.
„Обећања пуна капа више, прошла је година дана од како смо потписали уговор о стипендијама који се свео на пет од десет стипендија, пристали смо, нисмо се жалили у нади да је боље примити ишта него ништа, међутим нисмо примили ни једну стипендију“ каже студент Срђан Комненић.
„Без средстава из ХЕТ-а се не може, усвојени буџет није довољан“, сматра Алексић.
Поред неисплаћених стипендија, и одборници воде полемике за џабе, али и млади брачни парови који би као награду од општине требали добити по 500 КМ нестрпљиво чекају јер су паре од свадбе одавно потрошили.

ИЗВОР: ХЕРЦЕГ ТВ / Бојан Носовић

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстовe са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да преносе само они сајтови који користе српско писмо

Оставите коментар
* Закон о јавном информисању – члан 38: Забрањено је објављивање идеја, информација и мишљења којима се подстиче дискриминација, мржња или насиље против лица или групе лица због њиховог припадања или неприпадања некој раси, вери, нацији, етничкој групи, полу или због њихове сексуалне опредељености, без обзира на то да ли је објављивањем учињено кривично дело.

Мишљења изнијета у коментарима приватно су мишљење аутора коментара и не представљају ставове редакције Слободна Херцеговина