Крст из Јерусалима стигао у Корита

Крст из Јерусалима стигао у Корита

  • Православно удружење Ходочасник из Србије ових дана борави на поклоничком путовању обилазећи манастире Црне Горе и Херцеговине.

korita 5

Јуче су стигли и у билећко село Корита, посјетили велико страдалиште Корићку јаму али и манастир Св. Јована Кроштанског у овом селу. У овај манастир су донијели и поклон а то је крст из свете земље из Јерусалима. Према ријечима поклоника тај крст је освештан на Голготи и био на Христовом гробу.
Предсједник овога удружења Хаџи Драган Зелић каже да његово удружење редовно има сличне активности и поклањају највише у „забачене“ и мање посјећене манастире. Мати Христина није крила задовољство и захвалност на данашњој посјети али и овом за њу великом поклону.

Мати Христина је заједно са мјештанима Корита али и другим вјерницима за ходочаснике припремила трпезу љубави у знак захвалности. У Корита је данас стигло око 70 поклоника из Србије

 

ИЗВОР: ХЕРЦЕГ ТВ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстовe са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да преносе само они сајтови који користе српско писмо
О аутору

Оставите коментар