Слободна Херцеговина » „Косметска звезда“ за новинарство Горану Киковићу

„Косметска звезда“ за новинарство Горану Киковићу

  • У суботу 26. маја 2018. године у мјесту Сталаћ на зидинама куле Тодора од Сталаћа на скупу, поводом Тројчинданских свечаности, додијељена су признања значајним личностима а међу њима и „Косметска звезда“ првог реда за књижевност и новинарство и то: Веселину Џелетовићу, књижевнику из Београда за књижевност и Горану Киковићу, историчару и професору, главном и одговорном уреднику часописа за књижевност, историју и културу „Глас Холмије“ из Берана, за изузетне заслуге у области новинарства.

Домаћин и организатор манифестације био је Славољуб Љубисављевић, који је ова знамења, у име Друштва полицијских ратника Републике Србије, уручио Џелетовићу и Киковићу.

У образложењу се истиче да се Киковићу „за изузетне заслуге у области новинарства додјељује знамење ‘Косметска Звезда првог реда’, за низ чланака који говоре острадању српског народа на Косову и Метохији“.

„Косметска звезда“ је грађанско одликовање, које се сваке године додељује на празник Свете Тројице. Признање има за циљ да се подстакну домаћи и страни грађани и организације да дају свој директни допринос у циљу повратка светој српској земљи Косову и Метохији, српским светињама, напуштеним домовима, заустављању уништавања српског народа и заштити споменика културе на Космету, каже се у одлуци коју је потписао председник Славољуб Љубисављевић.

Киковић, који је признање добио као главни и одговорни уредник часописа „Глас Холмије“, часописа који је дао велики допринос у очувању српског идентитета, уредник је свих 36 бројева.

„Историчар служи човеку да би сазнао истину о његовим делима и поштовао друге и себе. Истраживање тајновите истине о појединцима је победа храбрих, учених и умних. Сазнање о човеку, народу, успесима и падовима, победи добра над злом, истини о заборављеним историјским, књижевним, научним, културним делима и храбрости појединаца кроз времена је исконска светлост која прича животни пут о људима који су уткали себе у темеље љубави, мира и слободе. Захваљујући Горану Киковићу истина је кренула у ‘Гласу Холмије’ и њу више ништа не може зауставити“, истакао је проф. др Јован Бабовић.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстовe са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да преносе само они сајтови који користе српско писмо
О аутору

Оставите коментар
* Закон о јавном информисању – члан 38: Забрањено је објављивање идеја, информација и мишљења којима се подстиче дискриминација, мржња или насиље против лица или групе лица због њиховог припадања или неприпадања некој раси, вери, нацији, етничкој групи, полу или због њихове сексуалне опредељености, без обзира на то да ли је објављивањем учињено кривично дело.

Мишљења изнијета у коментарима приватно су мишљење аутора коментара и не представљају ставове редакције Слободна Херцеговина