Слободна Херцеговина » ДВАДЕСЕТИ ЋОРОВИЋЕВИ СУРЕТИ ПИСАЦА „Српска проза данас“

ДВАДЕСЕТИ ЋОРОВИЋЕВИ СУРЕТИ ПИСАЦА „Српска проза данас“

Ове го­ди­не ће се у Билећи, од 20. до 23. сеп­тем­бра 2018. го­ди­не, одр­жа­ти двадесети Ћо­ро­ви­ће­ви су­сре­ти писаца  „Срп­ска про­за да­нас“, а у Гац­ку На­уч­ни скуп историчара.На Сусретима учествују прозни писци и књижевни критичари.

У скло­пу Сусрета „Срп­ска про­за да­нас“ у Би­ле­ћи, поред књижевне вечери, посјете писаца школама и вечери лауреата, одр­жа­ва се и окру­гли сто о књи­жев­ном дје­лу до­са­да­шњих до­бит­ни­ка На­гра­де „Све­то­зар Ћо­ро­вић“.

На ово­го­ди­шњим су­сре­ти­ма тема Округлог стола је Књижевно дјело  Добрила Ненадића, добитника Награде 2005. године.

На Окру­глом сто­лу о књи­жев­ној те­ми го­во­ре књи­жев­ни кри­ти­ча­ри, исто­ри­ча­ри књи­жев­но­сти, про­фе­со­ри уни­вер­зи­те­та.

Награду „Светозар Ћоровић“ до сада су добили: 1997. До­бри­ца Ћо­сић за ро­ман Вре­ме вла­сти; 1998. Дра­го­слав Ми­ха­и­ло­вић за ро­ман Зло­тво­ри; 1999. Мо­мо Ка­пор за ро­ман Успо­ме­не јед­ног цр­та­ча; 2000. Ми­ло­ван Да­ној­лић за књи­гу про­зе Ба­ла­да о си­ро­ма­штву; 2001. Ан­то­ни­је Иса­ко­вић за књи­гу про­зе Не­ста­ја­ње; 2002. Ми­ро Вук­са­но­вић за ро­ман То­чи­ло; 2003. Ра­до­слав Бра­тић за ро­ман Трг со­ли; 2004. Бран­ко Бр­ђа­нин Ба­јо­вић за ро­ман Ми­ха­ил; 2005. До­бри­ло Не­на­дић за ро­ман По­бед­ни­ци; 2006.Рај­ко Пе­тров Но­го (Је­чам и ка­ло­пер) и Го­ран Пе­тро­вић (Раз­ли­ке); 2007. Су­сре­ти ни­­су одр­жа­ни; 2008. Јо­ван Ра­ду­ло­вић за ро­ман Од Ог­ње­не до Бла­ге Ма­ри­је; 2009. Су­сре­ти ни­­су одр­жа­ни; 2010. Ан­ђел­ко Ану­шић за ро­ман Про­зор отво­рен на ви­си­ба­бу и ку­ку­рек; 2011. Мирослав Тохољ за роман Звона за Тројицу; 2012. Драго Кекановић за роман Вепрово срце; 2013. Емир Кустурица за збирку приповједака Сто јада; 2014. Срђан Милићевић за књигу приповједака Слова у песку; 2015. Мирослав Јосић Вишњић за књигу Ђурђевдан и други датуми; 2016. Радован Бели Марковић за роман Путникова циглана; 2017. Лабуд Драгић за роман Кукавичја пилад.

Извор:Просвјета

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстовe са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да преносе само они сајтови који користе српско писмо
О аутору

Оставите коментар
* Закон о јавном информисању – члан 38: Забрањено је објављивање идеја, информација и мишљења којима се подстиче дискриминација, мржња или насиље против лица или групе лица због њиховог припадања или неприпадања некој раси, вери, нацији, етничкој групи, полу или због њихове сексуалне опредељености, без обзира на то да ли је објављивањем учињено кривично дело.

Мишљења изнијета у коментарима приватно су мишљење аутора коментара и не представљају ставове редакције Слободна Херцеговина