Слободна Херцеговина » ДАНИ СРПСКЕ У СРБИЈИ: Гачани се представили у Зрењанину

ДАНИ СРПСКЕ У СРБИЈИ: Гачани се представили у Зрењанину

СПКД ,,Просвјета“ Гацко, Музеј Херцеговине у Требињу и КУД ,,Сава Владиславић из Гацка на ,,Данима Српске у Србији“.

На позив Представништва Републике Српске у Београду ове три културне институције су се одазвале и учествовале својим представљањем у Зрењанину. Манифестација Дани Српске у Србији ове године организована је од 03.09. до 08. 09. у више градова Србије. Наше учешће је по први пут (04.09.) и наишли смо на одушевљење и добродошлицу прије свега наших давно колонизованих Срба и њихових потомака.

Музеј Херцеговине из Требиња представио се изложбом Земљом Херцеговом. О изложби су говорили аутори Алекса и Радомир Вучковић и директорка музеја Ивана Грујић. Изложбу је отворио Милан Бели Бјелогрлић, предсједник Удружења Херцеговаца из Зрењанина.

СПКД ,,Просвјета“ Гацко је представила просвјетина издања:Нову Зору, Календар и Зборник радова Научног скупа историчара. О Новој Зори су говорили Зоран Радисављевић, замјеник главног уредника и Габријела Братић, технички секретар часописа. Календар је представио главни уредник академик проф.др Војислав Максимовић и мр Јордан Ристић.

О Зборнику је говорио проф.Радомир Вучковић и један од главних учесника научног скупа др Милан Мицић.

Овом приликом своје стихове су говорили, у више наврата, Драгутин Паповић из Гацка и Милосава Гаћиновић из Зрењанина.

КУД ,,Сава Владиславић“ је својом пјесмом и игром оставио најбољи утисак и поред тога што је у овом дијелу организатор, из позоришта, направио одређене пропусте те је наступ био на главном тргу. Пјевачке групе, мушка и женска као и фолклорна група извеле су неке своје тачке уз одушевљење великог броја окупљених.

ПРОСВЈЕТА ГАЦКО

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстовe са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да преносе само они сајтови који користе српско писмо
О аутору

Оставите коментар
* Закон о јавном информисању – члан 38: Забрањено је објављивање идеја, информација и мишљења којима се подстиче дискриминација, мржња или насиље против лица или групе лица због њиховог припадања или неприпадања некој раси, вери, нацији, етничкој групи, полу или због њихове сексуалне опредељености, без обзира на то да ли је објављивањем учињено кривично дело.

Мишљења изнијета у коментарима приватно су мишљење аутора коментара и не представљају ставове редакције Слободна Херцеговина