Слободна Херцеговина » ЦРНО НА БИЈЕЛО: Доказ о власништву и посједу Пребиловчана на неподјељеном земљишту у атару села

ЦРНО НА БИЈЕЛО: Доказ о власништву и посједу Пребиловчана на неподјељеном земљишту у атару села

  • Грунтовни лист Основног суда у Чапљини потврђује да је неограђено и неподјељено земљиште у атару Пребиловаца, на примјеру Пребиловке Стоје Медан р. Трипковић, приватни посјед и својина Пребиловчана.

g-1

Из овог грунтовног листа видимо да је пространи терен у Црном брду, Краварици, Гостиљцу, Ноктцу, Малокосовина, Куци… у неподјељеној сусвојини и супосједу Пребиловчана. То је њихова вијековна баштина коју су и поштовали и Турска и Аустроугарска. Груновница или земљишна књига води евиденцију о власништву над земљиштем.

Власник има право да земљиште држи, њим располаже и убира плодове са њега.

Катастар, који власт злоупотребљава да би Пребиловчанима одузела атар, а тиме и Свете Пребиловце садржи само овлашћење за држање- посјед и то је конфузно и спорно овлашћење јер се преклапа са овлашћењем грунтовног власника.

Власт то успјева захваљујући нашој неслози, небризи, неспособности да се схвате просте чињенице и процјени ситуација.

Захваљујемо госпођи Стоји Медан што је уступила свој приватни документ у нади да ће то помоћи одбрани права Пребиловаца.

Извор: СНД Пребиловци

[inpost_fancy thumb_width=“200″ thumb_height=“200″ post_id=“18026″ thumb_margin_left=“0″ thumb_margin_bottom=“0″ thumb_border_radius=“2″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“200″ album_cover_height=“200″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“fancy“ sc_id=“sc1474486831372″]

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстовe са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да преносе само они сајтови који користе српско писмо
О аутору

Оставите коментар
* Закон о јавном информисању – члан 38: Забрањено је објављивање идеја, информација и мишљења којима се подстиче дискриминација, мржња или насиље против лица или групе лица због њиховог припадања или неприпадања некој раси, вери, нацији, етничкој групи, полу или због њихове сексуалне опредељености, без обзира на то да ли је објављивањем учињено кривично дело.

Мишљења изнијета у коментарима приватно су мишљење аутора коментара и не представљају ставове редакције Слободна Херцеговина