Слободна Херцеговина » Битка за стадион Полице: Дан Д – 15. мај

Битка за стадион Полице: Дан Д – 15. мај

  •  Пред Окружним привредним судом у Требињу данас је одржано главно рочиште у поновљеном поступку по тужби Града Требиња против ФК „Леотар“ и Бобар банке, ради поништења кредитне хипотеке над стадионом „Полице“.

110
„Град Требиње и Република Српска остали су код своје тужбе и тужбеног захтјева и на данашној расправи предочили смо доказе да је наш тужбени захтјев основан“, рекао је по завршетку главног рочишта помоћник правобраниоца РС Радинко Савић, који заступа тужбу Града Требиња.
Он сматра да земљиште које је предмет спора Фудбалски клуб није могао заложити за кредит код Бобар банке, јер је ријеч о државној својини. „По нашем мишљењу, није било основа ни да се закључи нотарски уговор, акамоли да се заснива хипотека над тим некретнинама које су у својини Републике Српске, односно Града Требиња“, појаснио је Савић.
Адвокат Фудбалског клуба „Леотар“ Зоран Томовић кратко је, коментаришући данашње главно рочиште, поновио да је његова страна у спору на становишту да стадион „Полице“ треба да буде власништво клуба. „Пресуда ће бити донесена 15. маја и када ФК „Леотар“ добије писмени отправак, и у зависности од исхода пресуде, одлучити шта и како даље“, рекао је Томовић.
Подсјетимо, Окружни привредну суд у Требињу у овом спору првобитно је пресудио у корист Града Требиња и прогласио ништавном кредитну хипотеку над стадионом „Полице“, али је Виши привредни суд у Бањалуци, на жалбу Бобар банке, ту пресуду поништио и вратио поступак на почетак.
Извор: Радио Требиње / Р.М.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстовe са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да преносе само они сајтови који користе српско писмо

Оставите коментар
* Закон о јавном информисању – члан 38: Забрањено је објављивање идеја, информација и мишљења којима се подстиче дискриминација, мржња или насиље против лица или групе лица због њиховог припадања или неприпадања некој раси, вери, нацији, етничкој групи, полу или због њихове сексуалне опредељености, без обзира на то да ли је објављивањем учињено кривично дело.

Мишљења изнијета у коментарима приватно су мишљење аутора коментара и не представљају ставове редакције Слободна Херцеговина