Слободна Херцеговина » БИЛЕЋАНИ ИЗ СРБИЈЕ ПОМАЖУ ЗАВИЧАЈ: Пакети помоћи за социјално најугроженије

БИЛЕЋАНИ ИЗ СРБИЈЕ ПОМАЖУ ЗАВИЧАЈ: Пакети помоћи за социјално најугроженије

  • Завичајни клуб Билећана из Србије и у овим тешким тренуцима када се цијели свијет бори против пандемије коронавируса и када су економије и најразвијенијих земаља свијета пољуљане, пронашао је начин да помогне своме завичају.

Клуб је органиозовао акцију прикупљања хуманитарних помоћи за најугроженије слојеве становништа у нашој општини. Чланови Завичајног клуба Билећана обезбједили су средства за 110 пакета помоћи, 39 пакета за породице дјеце са потешкоћама у развоју, 61 пакет за пензионере и 10 за чланове Борачке организације.

„На основу списка социјално угрожених лица, у Билећи ће ових дана бити уручени хуманитарни пакети са основним животним намирницама за оне којима је помоћ у овом тренутку најпотребнија.И поред разних препрека, ограничења кретања људи и роба, трансфера средстава, Завичајни клуб је пронашао начин како да, уочи васкршњих празника, достави и дистрибуира помоћ за Билећу“, каже Никола Тркља, члан Завичајног клуба Билећана из Србије.

За акцију су прикупљена средства, а код локалних трговинских ланаца обезбјеђене су основне животне намирнице. Спремност да помогну приликом испоруке и дистрибуције пакета на кућне адресе, осим општине Билећа, Центра за социјални рад, Борачке организације, изразли су и чланови Омладинске организације „Језерине“.

„Клуб је за седам година постојања организовао и учестовао у више хуманитарних и добротворних акција. Сваки пут кад је било потребно помоћи Билећи или Херцеговини чланови клуба организовали су акцију и помогли колико су могли. Завичајни клуб Билећана, захваљујући несебичном ангажовању својих чланова, помаже својој Билећи. И то увек пуна срца“, каже Никола Тркља.

Завичајни клуб Билећана из Србије је непрофитна, доборовољна организација која се искључиво финансира од чланарине и личних донација чланова.

Подсјећамо да је Клуб организовао донаторско вече за обнову храма Светог Саве у Билећи и на тај начин обезбједио значајна средства, а осим учешћа у хуманитарним акцијама помажемо и на друге начине. Завичајни клуб сваке године награђује лаптоп рачунарима најбоље ђаке Билећке гимназије, а обезбеђује и новчане награде за најбоље студенте из Билеће на Универзитету у Београду. Удружење помаже и штампање ђачког часописа „Житије“ који припремају ученици Основне школе „Свети Сава“ из Билеће. Осим тога Клуб организује у Београду књижевне вечери и изложбе билећких и херцеговачких писаца и сликара.

Извор: Радио Билећа

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстовe са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да преносе само они сајтови који користе српско писмо
О аутору
  1. Pingback: Билећани из Србије помажу завичај: Пакети помоћи за социјално најугроженије

Оставите коментар
* Закон о јавном информисању – члан 38: Забрањено је објављивање идеја, информација и мишљења којима се подстиче дискриминација, мржња или насиље против лица или групе лица због њиховог припадања или неприпадања некој раси, вери, нацији, етничкој групи, полу или због њихове сексуалне опредељености, без обзира на то да ли је објављивањем учињено кривично дело.

Мишљења изнијета у коментарима приватно су мишљење аутора коментара и не представљају ставове редакције Слободна Херцеговина