Слободна Херцеговина » БЕОГРАД: Основан одбор СПКД „Просвјета“

БЕОГРАД: Основан одбор СПКД „Просвјета“

  • По први пут у Београду регистрован је одбор СПКД „Просвјете“. Одбор наставља традицију Мостарске „Просвјете“ основане 1902. у време Алексе Шантића и браће Ћоровић.

prosvjeta

Београдска „Просвјета“ биће место окупљања и деловања српских ителектуалаца на сабирању и интеграцији српског народа расутог по различитим државама и континентима, а поготову на овим балканским просторима, са основном идејом, очувања наше културе, традиције, језика, писма, историје и књижевности.
Београдска „Просвјета“ се придружује већ формираним одборима у Гацку, Билећи, Источном Сарајеву, Бањалуци, Бечу, Паризу, а ускоро и у Москви и Чикагу.
Београдска „Просвјета“ донираће средства за несметан излазак часописа „Нова Зора“, који су покренули и издају одбори у Гацку и Билећи.
Управни одбор СПКД „Просвјета“, Београд

Председник: Проф. Др. Милимир Мучибабић
Подпредседник: Доц.Др. Милош Ковић
Секретар: Дејан Мастиловић
Чланови: Владика Јоаникије
Владимир Кецмановић
Проф.Др. Светлана Шеатовић-Димитријевић
Доц. Др. Слободан Владушић
Проф. Др. Слободан Антонић
Др. Александар Ђорђев
Проф. Др. Александар Јовановић
Проф.Др. Милош Ковачевић
Доц. Др. Слободан Рељић

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстовe са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да преносе само они сајтови који користе српско писмо

Оставите коментар
* Закон о јавном информисању – члан 38: Забрањено је објављивање идеја, информација и мишљења којима се подстиче дискриминација, мржња или насиље против лица или групе лица због њиховог припадања или неприпадања некој раси, вери, нацији, етничкој групи, полу или због њихове сексуалне опредељености, без обзира на то да ли је објављивањем учињено кривично дело.

Мишљења изнијета у коментарима приватно су мишљење аутора коментара и не представљају ставове редакције Слободна Херцеговина