Слободна Херцеговина » БЕОГРАД, 28. 11 – Конференција „Суд и Тужилаштво БиХ у контексту (де)стабилизације РС“

БЕОГРАД, 28. 11 – Конференција „Суд и Тужилаштво БиХ у контексту (де)стабилизације РС“

  • У организацији Представништва Републике Српске у Београду, Фонда стратешке културе из Москве, и удружења ”Република Српска – Част Отаџбине” из Београда, у суботу 28.11.2015. у Медија центру у Београду (Теразије 3), са почетком у 11ч, биће организована конференција „Суд и Тужилаштво БиХ у контексту (де)стабилизације Републике Српске“.

medija_centar
Уз учешће представника Републике Српске, више еминентних стручњака из Републике Србије, Републике Српске и Русије ближе ће упознати јавност Србије са овом актуелном темом, чији ће се расплет одразити на стабилност и будућност БиХ, Републике Српске, Србије и региона.
Говориће се о замеркама које Република Српска има на рад Суда и Тужилаштва БиХ и разлозима због којих је најављен референдум о њиховој даљој сврсисходности, усклађености ових институција са Дејтонским споразумом и начином на који су оне наметнуте, спољним притисцима којима је изложена Република Српска због најављеног референдума, и институцији референдума као основног демократског и људског права, које неке западне државе покушавају да ускрате Републици Српској.
Такође ће бити речи о покушајима дестабилизације БиХ и Републике Српске, перманентним покушајима ревизије Дејтонског споразума од стране спољних и унутрашњих фактора, као и обавезама и улози саме Србије.
Међу учесницима конференције су представници Владе Републике Српске, главни уредник сајта Фонд стратешке културе мр Ања Филимонова, стручњаци за безбедност проф др Предраг Ћеранић и Џевад Галијашевић, академик Коста Чавошки, председница Друштва судија Србије Драгана Бољевић, ратни комнданти – високи официри МУП-а и војске Републике Српске и други.

Управни одбор удружења
”РС – ЧАСТ ОТАЏБИНЕ”

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстовe са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да преносе само они сајтови који користе српско писмо

Оставите коментар
* Закон о јавном информисању – члан 38: Забрањено је објављивање идеја, информација и мишљења којима се подстиче дискриминација, мржња или насиље против лица или групе лица због њиховог припадања или неприпадања некој раси, вери, нацији, етничкој групи, полу или због њихове сексуалне опредељености, без обзира на то да ли је објављивањем учињено кривично дело.

Мишљења изнијета у коментарима приватно су мишљење аутора коментара и не представљају ставове редакције Слободна Херцеговина